Palvelut

Autamme turvallisempaan työhön

Tapaturvan missio on parantaa työn turvallisuutta Suomessa. Arvomaailmassamme ehjänä olevat ihmiset ovat keskeisimmällä sijalla. Kun edistämme työntekijöiden terveyttä, luomme samalla työpaikkoja, jossa jokaisen on hyvä olla.

Investointi työturvallisuuteen on aina myös investointi tuottavuuteen. Vaarojen arviointi ja riskien kartoittaminen kannattaa siten tehdä jo hyvissä ajoin ennen, kun mitään sattuu.

Menetelmia työturvallisuuden parantamiseen tai hallitsemiseen

Tapaturva Laki on selaimessa toimiva työturvallisuuden lainsäädännön seurannan työkalu. Kaksi eri tuotetta: työpaikan nähtävillä pidettävä lainsäädäntö, Työpykälätsekä Lakipykälistö kattavaan seurantaan.

Elmeri+ on työympäristön turvallisuuden havaintomenetelmä teollisuuden tarpeisiin. Tarjoamme koulutusta, kalibrointia ja auditointia eri toimialoille.

TR -mittari on talonrakennustyömaiden työympäristön havaintomenetelmä. TR-mittauskoulutuksen saaneet henkilöt voivat käyttää TR-mittaria lakisääteiseen viikkotarkastukseen. TR-mittauskoulutuksen lisäksi tarjoamme TR-kalibrointia.

MVR -mittari on maa- ja vesirakennustyömaiden työympäristön turvallisuuden havaintomenetelmä. MVR -mittarikoulutuksen saaneet voivat käyttää MVR -mittaria lakisääteiseen viikkotarkastukseen. MVR-mittauskoulutuksen lisäksi tarjoamme MVR-kalibrointia.

Auditoinneissa oman tai aliurakoitsijan työturvallisuus ja riskitekijät kartoitetaan Tapaturvan työturvallisuusasiantuntijan kanssa. Yleisimmin auditoimme työympäristön turvallisuutta tai turvallisuusjohtamisen tasoa.

Turvavartit on tehokas tapa kehittää turvallisuutta. Kun oma lähiesimies pitää lyhyen 10-20 min turvallisuuskoulutuksen, tulee se käsiteltyä oikeasta näkökulmasta. Jotta pyörää ei tarvitse rakentaa uudelleen, saa meiltä valmiita turvavarttiaineistoja.

Työturvallisuuskorttikoulutus on valtakunnallisen, standardoidun materiaalin mukainen päivän mittainen työturvallisuuskoulutus. Kauttamme myös trafi-hyväksytty ammattipätevyyskoulutus. Tapaturva on yksi harvoista, jolla on oikeus uusia voimassa oleva kortti esimieskoulutuksella.

Raksapakka on korttipakan muotoon tehty rakennustyömaan turvallisuuden ohjeisto, joka sisältää myös TR- ja MVR -kriteerit.

Tehdaspakka on korttipakan muotoon tehty teollisuuden turvallisuuden ohjeisto, joka sisältää myös Elmeri+ -kriteerit.

Räätälöidyt työturvallisuushankkeet

Asiakkaan kanssa yhdessä mietitään ongelmaan tai tavoitteeseen parhaiten soveltuva lähestymistapa ja ratkaisu. Olemme tehneet mm.:

  • liikennevirta-analyysejä
  • ajokoulutuksia
  • vaativien kohteiden riskien arviointeja
  • työturvallisuusselvityksiä (oma työpaikka, alihankkijat)

Kysy rohkeasti lisää